Inga startet FB-gruppa vår!

For sju år siden tenkte Inga Marie Olin at det burde finnes en gruppe på Facebook for hyttefolk og andre med kjærlighet til Nordseter. Nå har gruppa over 1700 medlemmer!

Inga Marie Olin har gjennom Facebook-gruppa Nordseters Ve og Vel bidratt til engasjere og styrke samholdet blant hyttefolket på Nordseter. Foto Sissel Fornes

En egen gruppe der man kunne dele informasjon, bilder, få hjelp og kanskje bli litt bedre kjent både med Nordseter som område og andre mennesker med tilknytning til stedet. Inga luftet ideen både med hyttenaboene på Gamle Nordseter og i Nordseter Vel, der hun satt i styret. Det ble til at hun opprettet siden som privatperson i 2013, med god støtte fra hyttefolket.

– Det er stor aktivitet i gruppa og antallet medlemmer øker hele tiden, så jeg synes jo det har vært en vellykket satsning, sier hun.

Realiserte hyttedrømmen

I høst feirer Inga at det er ti år siden hun fant drømmehytta. Da hadde hun lenge fulgt med på finn.no, med et søk etter hytte på Gamle Nordseter. Da det sommeren 2010 plinget inn treff på en hytte som matchet alle ønskene, var det bare å avbryte ferien og sette kursen mot Nordseter for å rekke visningen.

– Jeg visste akkurat hvor på Nordseter jeg ville ha hytte, og da jeg kjørte inn på tunet her visste jeg det med én gang: Her vil jeg være! Kjøpet gikk ‘i boks’ og jeg har gledet meg over det hvert minutt siden.

Hun forteller at kjærligheten til Nordseter strekker seg tilbake til barndommen, da familien leide plass til campingvogna si ved Nevra handel i vintersesongen. Som voksen har hun søkt seg tilbake til både Lillehammer og Nordseter, og blant gått IngaLåmi sju år på rad sammen med venninnegjengen.

– Jeg lærte å bli glad i stedet som barn og ungdom, og drømmen om et eget sted her slapp aldri taket.

Nordseter har forandret seg mye siden dengang, men visse ting er likevel som før:

– Jeg liker at det ikke er snobbete på Nordseter. Jeg kan ta på meg den gamle anorakken og gå tur med sekk på ryggen, sette meg ned, spise appelsin og snakke med andre som er på tur.

Glad i Lillehammer

Inga forteller at det ikke bare er livet på Nordseter, i fjellet og i naturen, hun liker. Hun trives også veldig godt nede i by’n også, og legger gjerne en tur til Lillehammer på lørdag formiddag.

– Da koser jeg meg i gågata, kikker innom de faste butikkene og tar gjerne en kaffe og en gulrotkake på Parkkafeen. Tidligere tenkte jeg at det var litt feil å kjøre til byen, mens naboene gikk ut på tur – og at jeg egentlig burde vært ute i naturen også, men nå har jeg sluttet å ha dårlig samvittighet for det. Jeg går også tur, både på ski og på beina, og koser meg veldig med byturene mine.

På hytta nyter hun det hun kaller «det sakte livet».

– Jeg må ut i pumpehuset for å hente vann, og ut i skjulet for å hente ved. Inne hører jeg gjerne på radio og lydbøker mens jeg strikker, utdyper Inga. – Jeg elsker å være på hytta!

Koselig miljø

Det hun imidlertid kanskje liker aller best, er de hyggelige og snille hyttenaboene. De som tar en prat over gjerdet og en kaffe på trammen, som har det sosialt sammen uten at det er for mye, og som hjelper hverandre når det trenges en hjelpende hånd. En nabo har til og med en «to do»-liste for håndverksoppgaver hos meg!

– En sein fredagskveld i vinter med mye snø, var det brøytet med traktor inn på tomta, men jeg må alltid forsere de siste meterne over snøen for å komme inn. Da jeg kom kom frem denne kvelden, var det håndmåket helt frem til døra, det var lagt granbar på dørmatta og en lapp der det stod, «Velkommen på hytta, kjære nabo». Det er jo fantastisk hyggelig å ha sånne hyttenaboer, sier Inga som også setter pris på de firbente naboene.

– Beitende kuer og sauer er også en del av sjarmen på Nordseter, påpeker hun. – Å bli vekket av ku- eller sauebjeller er jo bare hyggelig.

Takker av

I høst overlot hun administrasjonen av Facebook-siden «Nordseters ve og vel» til Nordseter Vel, og ble takket av med både blomster og applaus fra det sittende styret.

I oktober overlot Inga Marie Facebook-gruppa til Nordseter Vel, og blir her takket av for innsatsen av styreleder Gerd Slinning. Foto Sissel Fornes

– Vi er imponert og takknemlige for at du har holdt tak i denne gruppa i så mange år. Det er blitt en viktig gruppe og kanal for alle som har et forhold til Nordseter, sa styreleder Gerd Slinning.

Inga håper tonen i gruppa fortsetter å være like positiv som den har vært til nå. Det har vært få kommentarer eller innlegg som har vært så negative at hun har  måttet gripe inn.

–  Jeg håper folk fortsetter å bruke gruppa, trykke «Liker» og oppføre seg pent!